Allt du behöver för att

BÖRJA BYGGA Sverige.

Som utländskt byggföretag kan det vara skrämmande att för första gången ge sig in på den svenska byggbranschen.

Neffi hjälper dig att planera och genomföra ditt byggprojekt i Sverige från början till slut. Företagsetablering, juridisk- och skatterådgivning, kostnadsanalys, redovisning samt hitta material- och tjänsteleverantörer.

Genomför dina svenska byggprojekt tryggt och säkert

Att påbörja ett byggprojekt i Sverige utan grundliga förberedelser och förståelse för hur branschen fungerar kan sluta i katastrof.

Jag tar ett helhetsgrepp för att bedöma lönsamheten och risken i ditt projekt i förhållande till ditt specifika utgångsläge.

Typiska utmaningar som jag kan hjälpa till med

 • Etablera ett svenskt företag eller registrera ett utländskt företag i Sverige.
 • Bedömning av om företaget kommer att ha ett fast driftställe.
 • Hjälpa till med att teckna kollektivavtal och förklara innehållet.
 • Handling income tax, social tax, contracts, and posting details for the workers crossing the Swedish border.
 • Tillhandahålla redovisningstjänster, inklusive löner, skattedeklaration och årsredovisning.
 • Bistå i förhandlingar med kunder, fackföreningar och myndigheter.
 • Kontakta ett brett nätverk av välkända leverantörer inom byggsektorn som erbjuder storkundsrabatter till små- och medelstora företag.

Tjänster

Jag erbjuder ett brett utbud av administrativa stödtjänster som är skräddarsydda för att passa de specifika behov som utländska byggentreprenörer som verkar i Sverige har.

Denna tjänst är utformad i 3 skeden, för att stödja utländska entreprenörer som tar sig an sitt första byggprojekt i Sverige. Tjänstepaketet är skräddarsytt för varje kunds specifika behov och ämnar att förbereda dig för alla steg i genomförandet av ditt byggprojekt i Sverige. Grundliga förberedelser i god tid minskar riskerna, gör kostnadsberäkningen förutsägbar och säkerställer efterlevnad av lagstiftningen. Detta leder i sin tur till ett gott rykte på den svenska marknaden och gör det lättare att ta sig an nya projekt. Nedan följer några exempel på de viktiga frågor som detta tjänstepaket löser:

 • Analysera projektets potential för att säkerställa att det är ekonomiskt lönsamt.
 • Fastställa vilket kollektivavtal som behövs och bekanta dig med innehållet.
 • Hantering av personaldokumentation, beskattning, löneinställningar och villkor baserat på projektspecifikationer, kollektivavtalsvillkor och ditt företags unika omständigheter.

En 1-2 timmars konsultation kan spara dig hundratals slösade timmar på att söka efter svar själv samt säkerställa att den information du får är korrekt. De flesta utländska entreprenörer har samma bekymmer och ställs inför samma situationer. Nedan följer några vanliga frågor som de har. Den första konsultationen är alltid kostnadsfri.

 • Är det bättre att etablera en svensk filial eller ett separat svenskt bolag?
 • Vilka skattemässiga skyldigheter och möjligheter finns det i Sverige?
 • Vilka är villkoren i kollektivavtal?
 • Jag har ett potentiellt projekterbjudande på bordet. Bör jag anta det?

Redovisning är avgörande för att ha koll på ditt företags välmående och stabilitet. Jag erbjuder en komplett redovisningstjänst för ditt byggföretag i Sverige. Alla dina redovisningsbehov, från löpande bokföring till sammanställning av årsredovisningar från ett ställe. Nedan följer några exempel på mina tjänster:

 • Leverantörsreskontra och kundreskontra.
 • Lönehantering.
 • Skattedeklarationer. Moms, arbetsgivaravgifter, bolagsskatt, annat.
 • Månads- och årsbokslut.
 • Återkommande månatliga finansiella rapporter, balansräkning, resultaträkning.

Tack vare min långa arbetslivserfarenhet inom den svenska byggbranschen har jag samlat på mig en mängd användbara kontakter. Som kund hos Neffi får du naturligtvis tillgång till detta nätverk. Genom att investera mindre än en timme av din tid får du tillgång till ett brett nätverk av välkända svenska leverantörer av byggmaterial och tjänster.

Genom att vara en del av detta nätverk får du tillgång till prislistor som vanligtvis är reserverade för de stora byggföretagen. En ny kund kommer att minska sina nettokostnader för material med i genomsnitt 30%. Nedan följer några av leverantörerna i detta nätverk:

Att vara expert inom ett område är bra. Att vara expert på ett område och hygglig på många andra områden är ännu bättre. Att ha en grundläggande förståelse för många viktiga områden inom näringslivet hjälper dig att se världen ur ett bredare perspektiv. Det hjälper dig att fatta bättre, snabbare och mer välgrundade beslut eftersom du kan se hur dessa beslut påverkar alla delar av ditt företag, inte bara de som du är bäst på.

Jag tycker oerhört mycket om att arbeta med siffror och regelverk inom byggbranschen. När det finns en efterfrågan på det delar jag gärna med mig av den kunskapen till mina kunder för att hjälpa dem att få bättre kontroll över sin verksamhet.

För närvarande erbjuder jag en kurs i grundläggande redovisning och finansiell analys för företagare. Kursen lär dig att förstå siffrorna i ditt företag och varifrån dessa siffror kommer. Du kommer att kunna be om tidsrelevant information och ha en närmare arbetsrelation med din redovisningskonsult.

Står ditt företag inför en situation där du behöver omedelbar backup till din ekonomiavdelning? Då kan en interim redovisningskonsult vara lösningen för dig. Eftersom jag har lång erfarenhet av att arbeta på redovisningsbyråer kan jag snabbt sätta mig in i era specifika arbetsprocesser. Jag kan fylla olika roller, allt från junior redovisningskonsult till CFO i mindre företag. Nedan följer exempel på situationer när du kan behöva en interim konsult:

 • Säsongsmässiga ökningar av arbetsbelastningen.
 • Anställda som går på föräldraledighet eller sjukskrivning.
 • Tillfälligt behov av att hantera dagliga aktiviteter medan en ny roll tillsätts.

Med dig från början till slut

Kundomdömen

Korrekt rådgivning och helhetsfokus

När vi behövde anlita utländska underentreprenörer för att utföra renoveringsarbeten på våra fastigheter hjälpte Ott oss att planera projektet från början till slut. Det innefattade att göra kostnadsanalyser av offerter och en budget. Ott hjälpte oss att hitta en lösning som passade oss samtidigt som han genomförde en due diligence på bolaget som vi valde att anlita. Ott säkerställde att vår leverantör hade korrekta företagsregistreringar, skattebeslut och avtal till sina anställda. Genom projektet följde han även upp redovisning och skatter så att allt gick korrekt till.

Ott är en lojal, korrekt och tillgänglig konsult med integritet som jag ger mina allra varmaste rekommendationer att anlita.
Andreas Jönsson
Ägare, Mälarstranden Bostäder AB

Snabb hjälp och konsekvent återkoppling på framsteg

Ibland behöver vi hjälp med att lösa Sverige-relaterade frågor. Ott har omedelbara lösningar och kan förklara även komplexa ämnen på ett enkelt sätt. Saker kan ta lång tid i Sverige att bli klara, men Ott håller oss uppdaterade om läget i handläggningen och lämnar oss inte i ovisshet. Jag rekommenderar honom starkt!
Mario Mäekivi
Styrelseledamot i Maru THM OÜ

Ta en titt på bloggen

I min blogg beskriver jag i detalj många av de typiska situationer som utländska byggföretag ställs inför. Kanske har du själv stött på några av dem eller så vill du undvika typiska misstag när du ger dig in i den svenska byggbranschen.

Helsingborg City Hall in Sweden

Ott Kerstna – Grundare

”The Swedish construction sector is a market with huge potential for improvement.”
What prevents it from achieving greatness is, among other things, a very inflexible rules system. Both Swedish and foreign construction companies want to work with each other but are hindered by the regulation.
My aim is to be the facilitator of business relationships between foreign and Swedish construction companies to help build long-lasting relationships based on trust, transparency, and a common goal.